Ivar Benløs/Ingvar

Ivar Benløs/Ingvar
Ivar Benløs/Ingvar/Ivar Vidfadme/Yngve/Yngve-Frej var søn af Ragnar Lodbrog og bror til Sigurd Orm i Øje/Sigfred, Halvdan og Ubbe. Han havde en datter Alfhild, som var gift med Valdar og sønnerne: Olav/Ole den Frøkne og Harald Hårfager.
Ivar var simpelthen den største af alle store vikingehelte. Ham, ville alle vikinger gerne have som forfader. Eller også var han den værste af alle de grusome vikinger, som overalt lod de kristne dræbe under tortur.
"Benløs" betyder omkringfarende og hentyder vistnok til, at han sejlede rundt om Europa via de russiske floder.
"Vidfadme" betyder, den som favner bredt og hentyder til, at han blev konge af både Irland, det nordøstlige England, Sverige og Rusland.
Yngve-Frej er en sammenblanding af to forskellige stamfædre. Før Sveriges erobring regnedes guden Frej, for at være de svenske kongers stamfar. Men derefter var det Ivar/Yngve, som regnedes for at være stamfar til alle de senere svenske konger. Disse to forskelige stamfædre er med tiden blevet forenet, ved at Ivar er blevet slået sammen med Frej.
Ivar døde 873, muligvis druknede han.

Danske encyklopædi.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • Ivar el Deshuesado — Ivar Ragnarsson también conocido como Ivar el Deshuesado; posiblemente muerto en el año 873[1] era un caudillo escandinavo durante la Era vikinga con reputación de berserker. Ivar Ragnarsson era uno de los hijos de Ragnar Lodbrok, quien junto a… …   Wikipedia Español

  • Sigurd Orm i Øje — Sigurd Orm i Øje/Sigfred var dansk konge i 873. Han var søn af Regnar Lodbrog bror til Ivar Benløs/Ingvar, Halvdan og Ubbe, far til Harde Knud/Gudfred/Gudrød …   Danske encyklopædi

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”